Dostupni linkovi

Srpska napredna stranka proglasila pobedu u Medveđi


Srpska napredna stranka, partija predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saopštila je da su na osnovu rezultata na 25 od 28 biračkih mesta u Medveđi osvojili 63 odsto glasova.

U Medveđi, opštini na jugu Srbije, u nedelju su održani izbori za lokalni parlament, a građani su birali odbornike sa šest lista.

Pravo glasa imalo je 6.602 građana, a izborna komisija je u 18 časova saopštila da je izlaznost do tog trenutka bila 56 odsto.

Za 25 odborničkih mandata borile su se Srpska napredna stranka, Partija ujedinjenih penzionera Srbije, Srpska radikalna stranka, Partija za demokratsko delovanje, "Svi za Medveđu" i Srpska desnica.

Opozicioni Savez za Srbiju je bojkotovao ove lokalne izbore.

Predsednik izborne komisije Ivan Kostić rekao je za TV N1 da do 18 časova nije bilo prijavljenih nepravilnosti, kao i da su sva birališta regularno i na vreme otvorena.

Govoreći o snimku koji se pojavio na društvenim mrežama, na kome se vide predstavnici Srpske desnice kako navodno snimaju listiće u štampariji, Kostić je rekao da on zvanično nema podatak o tome, da snimak nije video, da ga to ne interesuje i da ne planira da ga pogleda.

XS
SM
MD
LG