Dostupni linkovi

Đilas od lista „Alo“ traži da objavi presudu u njegovu korist


Predsednik opozicione Stranke slobode i pravde (SPP) Dragan Đilas zatražio je u nedelju da dnevni list "Alo" objavi u celini presudu koja je doneta u njegovu korist, a kojom je, kako je rekao, utvrđeno da je oklevetan u tekstu tog lista u cilju diskreditacije.

Đilas je novinarima ispred redakcije "Alo" u Beogradu izjavio da je presudu prvo izrekao Viši sud u Beogradu, a da ju je onda potvrdio i Apelacioni sud u Beogradu i da je presuda doneta zbog teksta u vreme izborne kampanje za gradonačelnika Beograda, u kom je navedeno da je „milionima kupio sindikate i da je od biznismena Miroslava Miškovića pozajmio 10 miliona evra“.

"Poštovana gospodo, prošlo je četiri dana od kada je presuda postala pravosnažna i najkasnije u subotu je 'Alo' morao da objavi kompletno ovu presudu gde jasno piše da su lagali, da su radili sa namerom da me diskredituju i da o meni građani imaju negativno mišljenje", rekao je Đilas.

On je kazao i da je došao da pita da li su oni koji rade za predsednika Srbije Aleksandra Vučića, bez obzira šta rade, iznad suda i da li oni ne moraju da poštuju pravosnažne sudske odluke, ili će i za njih morati da važi što važi i za druge.

Đilas je istakao da su novine dužne da objave celu presudu i da će to biti istorijski dan za "Alo" jer će "prvi put u modernoj istoriji objaviti istinu u njemu".

"Očekujem da će i sve ostale presude koje budem dobijao u narednom periodu imati u sebi taj deo (da moraju da objave presudu) tako da će čitaoci Informera, Srpskog telegrafa, Kurira, Večernjih novosti napokon moći da pročitaju nešto istinito kada se pominje moje ime i prezime", rekao je Đilas.

On je kazao i da mediji protiv kojih dobije presudu uvek uplate novčana sredstva, koja on potom da u humanitarne svrhe, ali da te redakcije nikada ne objave presudu.

XS
SM
MD
LG