Dostupni linkovi

Kosovo: Osmoro uhapšenih pod sumnjom da su planirali incident na fudbalskoj utakmici


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Kosovska policija je u petak uveče uhapsila osam čeških državljana zbog osnovane sumnje da su planirali da izazovu incident na fudbalskoj utakmici između Kosova i Češke koja će biti održana večeras u Prištini.

Izvori iz tužilaštva u Uroševcu su kosovskim medijima potvrdili da je prilikom hapšenja, između ostalog, pronađena zastava Srbije kao i dron na kome piše “Kosovo je Srbija”.

Predstavnik za štampu u uroševačkom odseku kosovske policije, Mehmetali Hajdini je novinarima izjavio da se sumnja da su oni planirali da otkriju zastave i dron u toku fudbalske utakmice između Kosova i Češke Republike koja se odvija za kvalifikacije za evropsko prvenstvo.

Hajdini je novinarima potvrdio akciju kosovske policije koja je rezultirala hapšenjem osam čeških državljana. “U toku akcije je konfiskovana zastava Srbije, jedna antinacionalna zastava, jedan dron, jedna kamera, dve radio veze kao i sedam noževa. Sumnja se da su oni planirali da ova sredstva upotrebe u toku utakmice”, izjavio je u petak kasno uveče Hajdini.

Kosovski mediji javljaju da su svih osam čeških drzavljana, već neko vreme bili pod policijskom prismotrom te da se sumnja da su na večerašnjoj utakmici nameravali da uđu u stadion predstavljajući se kao predstavnici međunarodnih organizacija.

XS
SM
MD
LG