Dostupni linkovi

Izraelske snage ubile dva Palestinca


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Izraelske snage su ubile dva Palestinca, od toga jednog tinejdžera, tokom protesta duž zaštitne ograde koja razdvaja ovu oblast od Izraela, saopštile su zdravstvene vlasti u Gazi.

Prema navodima zvaničnika, povređeno je 70 ljudi, od čega 38 bojevom municijom.

Izraelska vojska saopštila je da su se vojnici suočili sa više od 6.000 demonstranata na nekoliko lokacija duž granice i da su neki od njih bacali eksplozivne naprave i petarde.

U saopštenju se navodi da je nekoliko demonstranata uspelo da pređe ogradu i da su izraelske snage odgovorile sa merama za rasterivanje mase.

Sami al-Aškar (17) je poginuo od metka koji ga je pogodio u vrat, a drugi, za sada neidentifikovani muškarac je upucan metkom u grudi, navode doktori u Gazi.

Čelnici radikalnog Hamasa koji vlada Gazom organizuju redovne proteste vikednom od marta 2018. tražeći popuštanje izraelsko-egipatske blokade koja je desetkovala ovu teritoriju od 2007.

Više od 200 Palestinaca i jedan izraelski vojnik su ubijeni u ovim protestima, koji su poslednjih meseci ublaženi nakon što su posrednici izdejstvovali nezvanično primirje, prenosi AP.

XS
SM
MD
LG