Dostupni linkovi

Ambasador Skat: Mnogi u Srbiji veruju da je mržnja prema SAD dobar posao


Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji Kajl Skat
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji Kajl Skat

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji Kajl Skat izjavio je danas da mnogi u Srbiji veruju da je mržnja prema Americi dobar posao, jer se svakoga dana bombarduju najgroznijim lažima o njegovoj zemlji, kao i o drugim zemljama Zapada i o Evropskoj uniji.

Skat je to, kako prenosi agencija Beta, rekao u Beogradu na Digitalnom samitu, predstavljajući svoje iskustvo na društvenoj mreži Tviter.

Ambasador je naveo da je na društvenim mrežama, pre svega na Tviteru, gde je aktivan dve godine, pokušao da kao predstavnik SAD govori o problemima u običnom životu, ali i o politici, i da tako naglasi ono što "tradicionalni mediji" izostavljaju, kao i da kroz povratnu informaciju vidi šta ljudi misle.

Skat je rekao da njegov posao nije da ga svi vole, već da predstavlja SAD u Srbiji i da poruka njegove zemlje može da se čuje, ali je istakao da to nije uvek ni lako, ni prijatno.

"Mnogi u Srbiji veruju da je mržnja prema Americi dobar posao. U Srbiji se svakodnevno bombarduju najgroznijim lažima koje se odnose na Ameriku, na zapadne zemlje i EU. To ne čini uslugu inteligenciji srpskog naroda, a zbog toga se mi suočavamo s raznim izazovima, kako bismo preneli poruku", kazao je Skat.

Američki ambasador je na nekoliko primera, govoreći ironično, pokazao s kakvim se sve porukama, odnosno uvredama, suočavao nakon svojih objava na Tviteru.

Naveo je da je dobijao razne "savete" o tome gde da nastavi karijeru, šta treba da radi ili da jede.

Skat je na "video bimu" prikazao svoje objave na "Tviteru" i poruke kao odgovore na njih.

Kazao je da su mu, pored ostalog, upućivali psovke, poručivali da "ode kući i umre", docrtavali brkove na njegovoj fotografiji.

XS
SM
MD
LG