Dostupni linkovi

SDSS: Najoštrije osuđujemo poruke mržnje u Novom Sadu


Milorad Pupovac
Milorad Pupovac

Samostalna demokratska srpska stranka u Hrvatskoj izdala je priopćenje za medije u kojem su osudili grafitom iskazanu poruku mržnje i poziv na nasilje prema pripadnicima hrvatskog naroda na jednoj zgradi u Novom Sadu.

"Najoštrije osuđujemo grafitom iskazanu poruku mržnje i poziv na nasilje prema pripadnicima hrvatskog naroda na jednoj zgradi u Novom Sadu. Izražavamo bezrezervnu solidarnost i podršku svima koji to osjećaju kao prijetnju, a posebno s našim kolegama Tomislavom Žigmanovom, predsjednikom DSHV-a (Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini) i Jasnom Vojnić, predsjednicom HNV-a (Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji).

Ujedno pozivamo predstavnike gradskih, pokrajinskih i republičkih vlasti Srbije da učine sve da se spriječi ponavljanje i širenje ovakvih poruka. Nemila iskustva Srba iz Hrvatske i nas kao njihovih predstavnika ne bi nitko smio koristiti za slanje ovakvih poruka pripadnicima hrvatskog naroda u Srbiji", navodi se i dodaje:

"Mi s predstavnicima Hrvata gradimo partnerske odnose i nastojimo da se odnosi između naših matičnih država Srbije i Hrvatske unapređuju a ne da se kvare. Zato koristimo i ovu priliku da pozovemo najviše predstavnike Hrvatske i Srbije da se posvete unapređenju međusobnih odnosa."

Priopćenje su potpisali predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Boris Milošević i predsjednik Zajedničkog vijeća općina Srđan Jeremić.

Kako javljaju mediji veliki grafit mržnje prema pripadnicima hrvatskog naroda ispisan je na objektu u novosadskoj četvrti Detelinara u Novom Sadu.

Građani su za portal "021.rs" ispričali da na okolnim zgradama ima dosta navijačkih grafita, ali ovakvih poruka mržnje nema i da je netko ciljano ovo pisao da bude vidljivo jer veliki broj ljudi prolazi tim putem radi nekoliko prodajnih objekata u tom dijelu Detelinare.

Fotografiju grafita mržnje portal je proslijedio Gradskim službama Novoga Sada i oko 14 sati je javljeno da je grafit prebojan.

XS
SM
MD
LG