Dostupni linkovi

Dačić i Palmer razgovarali na Bledu


Ivica Dačić
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas tokom Bledskog strateškog foruma sa Metjom Palmerom, zamenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država i novoimenovanim specijalnim predstavnikom državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan."Danas smo analizirali prioritete njegovog budućeg rada, i mogu reći da mu ni malo neće biti lak zadatak, ali Srbija će biti konstruktivan partner", rekao je Dačić, prenelo je ministarstvo.

"Analizirali smo perspektivu stanja u celom regionu", rekao je Dačić i naveo pitanja situacije u BiH, da li će EU otpočeti pregovore sa Severnom Makedonijom i Albanijom, da li će Kosovo dobiti viznu liberalizaciju.

"Na današnjem sastanku smo analizirali i odnose Beograda i Prištine", navodi se u saopštenju i dodaje da se trebaju sačekati rezultati izbora na Kosovu i formiranje vlade. "Nadamo se da će nova vlada ukinuti takse i otvoriti prostor za nastavak dijaloga", prenosi se u saopštenju izjava Dačića.

Sastanak s Palmerom je bio "veoma pozitivan, nadamo se da će on imati pozitivnu ulogu u pokretanju dijaloga", rezimirao je Dačić i dodao da "takođe moramo da sačekamo izbor novog visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost".

"Dakle, otvara se mogućnost za nastavak dijaloga ali nije realno da se to desi pre formiranja vlade na Kosovu", izjavio je Dačić na Bledu.

XS
SM
MD
LG