Dostupni linkovi

Grom udario u avion kojim je Dačić leteo za Ljubljanu, letelica sletela bezbedno


Ivica Dačić
Ivica Dačić

Avion "falkon" u kome je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić leteo za Ljubljanu da bi učestvovao na Bledskom strateškom forumu, udario je grom, a letelica je bezbedno sletela na ljubljanski aerodrom Brnik, prenosi Beta.

Kako javlja Radio-televizija Srbije (RTS), prisebnošću pilota letelica je sinoć posle udara groma bezbedno prizemljena na ljubljanski aerodrom, a Dačić je nastavimo put ka Bledu, gde učestvuje na Strateškom forumu. RTS dodaje da je jako nevreme sinoć pogodilo Sloveniju i Hrvatsku, gde je u roku od samo dva sata zabeleženo više od 20.000 munja.

Kako RTS podseća, ovo nije prva krizna situacija sa avionom "falkon" Vlade Srbije. Krajem maja na nebu iznad Grčke pokvario se ovaj avion u kome se takođe nalazio Dačić i morao je hitno da sleti u Atinu i to u roku od 15 minuta.

Dačić će Srbiju predstavljati na tradicionalnom Bledskom strateškom forumu, gde će danas učestvovati na panelu za Zapadni Balkan. Najavljen je i njegov razgovor na margini skupa sa Metjuom Palmerom, specijalnim predstavnikom državnog sekretara SAD Majka Pompea za Zapadni Balkan.

XS
SM
MD
LG