Dostupni linkovi

Kalifornija: Potraga za nestalima nakon požara na brodu u kome je bilo žrtava


Na licu mesta je veliki broj vatrogasaca i hitnih službi
Na licu mesta je veliki broj vatrogasaca i hitnih službi

Obalska straža i druge agencije u području ostrva Santa Kruz, na oko 140 kilometara od grada Los Anđelesa, tragaju za 33 nestale osobe nakon požara na brodu koji je sa obale južne Kalifornije prevozio 38 ljudi, saopštila je Obalska straža Sjedinjenih Država, prenosi Glas Amerike. U saopštenju je navedeno da je spaseno 5 osoba.

List “Dejli bist”, objavio je izjavu Brajana Mekgrata, iz Vatrogasne službe okruga Ventura, koji je rekao da u požaru ima žrtava – ali nije mogao da precizira broj – rekavši da obalska straža i dalje pretražuje područje u kom se dogodila nesreća.

Mekgrat je rekao da su četiri osobe spasene, od kojih je jedna povređena, dok se traga za njih trideset četvoro.

Metju Krol, iz američke Obale straže izjavio je da je u blizini ostrva Santa Kruz spaseno pet članova posade koji su noćili na gornjoj palubi plovila. Ostrvo se nalazi na oko 140 kilometara od grada Los Anđelesa. Jedan od njih članova zadobio je lakše povrede. Krol je rekao da se ne zna šta je sa 34 putnika koji su spavali u potpalublju broda.

Prethodno je Obalska straža grada Los Anđelesa objavila je da je, koristeći nekoliko plovila, počela akciju spasavanja više od trideset ljudi koji su zatražili pomoću sa jednog broda u blizini ostrva Santa Kruz, u centralnoj Kaliforniji.

U objavama na Tviter nalogu Obalske straže navodi se da je brod koji je zatražio pomoć u blizini ostrva Santa Kruz zahvatio požar.

XS
SM
MD
LG