Dostupni linkovi

RS: Nezadovoljstvo trgovaca zbog poskupljenja struje


Goran Račić predsjednik područne privredne komore u Banjaluci
Goran Račić predsjednik područne privredne komore u Banjaluci

U Privrednoj komori Republike Srpske (RS) u ponedjeljak je održan sastanak predstavnika trgovinskih lanaca povodom poskupljenja električne energije za ove privredne subjekte.

Predstavnici trgovinskih lanaca koji posluju u ovom bosanskohercegovačkom entitetu nezadovoljni su novim ugovorima o snadbijevanju električnom energijom koje im je poslala Elektroprivrede Republike Srpke.

Oni traže da cijena isporučene električne energije bude 35 evra po megavatu kao i za ostale industrijske potrošače umjesto 50 evra koliko predvidjaju novi ugovori.

Trgovci nisu potpisali nove ugovore što znači da bi u narednih nekoliko dana mogli ostati bez isporuke električne energije, što bi im, kako tvrde, nanijelo velike finansijske gubitke. Zatražili su hitan sastanak sa predstavnicima Elektroprivrede kako bi prevazišli nastalu situaciju.

Od 1. septembra u Republici Srpskoj na snazi odluka o slobodnom tržištu električne energije što znači da svi korisnici koji nisu potpisali nove ugovore sa nekim od registrovanih dobavljača ostaju bez isporuke električne energije.

XS
SM
MD
LG