Dostupni linkovi

Petoro mrtvih u pucnjavi u Teksasu


Policija u Odesi nakon pucnjave, 1. septembar 2019.
Policija u Odesi nakon pucnjave, 1. septembar 2019.

Napadač koji je ubio najmanje pet osoba u pucnjavi u gradovima Odessa i Midland u Teksasu, ubijen u okršaju sa policijom.

Još najmanje 20 ljudi je ranjeno, a njihovo stanje za sada nije poznato, prenose svetske agencije.

Sve je počelo kada je saobraćajni policajac zaustavio osumnjičenog između gradova Midlend i Odesa, ali ga je on ubio i potom ukrao kamion američke poštanske službe i nastavio nasumično da puca u ljude. Policija je uspela da ga opkoli na parkingu pozorišta Sinergi.

"Nadamo se kako se radi o samo jednom napadaču," kazao je gradonačelnik Midlenda Džeri Morales dodavši kako ne zna ništa o osumnjičenom niti koji je njegov motiv.

Šef policijske uprave u Odesi Majkl Gerk, takođe je kazao da motiv nije poznat. Upucana su i tri policajaca, jedan iz Odese, jedan iz Midlenda i službenik državne policije.

Ovo je druga masovna pucnjava u Teksasu ovoga meseca. Pre četiri nedelje, naoružani čovjek ubio je 22 osobe u masovnoj pucnjavi u El Pasu, smeštenom oko 450 km zapadno od Odese.

Demokratski predsednički kandidat poreklom iz Teksasa Beto O'Rurk reagovao je u subotu na vest o novoj masovnoj pucnjavi izjavivši: "Moramo okončati ovu epidemiju."

XS
SM
MD
LG