Dostupni linkovi

Hakeri upali u nalog direktora Tvitera


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Hakeri su na kratko upali u Tviter nalog suosnivača i generalnog direktora kompanije Džeka Dorsija šaljući rasističke i vulgarne poruke.

Grupa koja se zove "Čakling skvod" (Chuckling Squad) saopštila je da je iza sinoćnjeg upada u Dorsijev nalog. Sa naloga koji ima više od četiri miliona pratilaca objavljen je niz vrlo uvredjivih i rasističkih izjava tokom 15 minuta, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Kompanija Tviter je saopštila da njeni sistemi nisu bili pogođeni, i optužila za propust neimenovanog mobilnog operatera.

"Telefonski broj povezan sa nalogom bio je ugrožen zbog bezbednosnog propusta mobilnog provajdera", naveo je Tviter u saopštenju dodajući da je tako omogućeno neautorizovanoj osobi da sastavlja i šalje tviter poruke sa tog telefonskog broja.

Kompanija je dodala da je to pitanje sada rešeno.

Incident se dogodio u trenutku kada Tviter obećava da će popraviti govor preko svoje društvene mreže i sprovesti akciju protiv govora mržnje i zlostavljanja.

Nije prvi put da je hakovan Dorsijev nalog. U 2016. godinin njegov nalog je preuzela hakerska grupa "Armajn" (OurMine) koja je takodje napala druge istaknute vođe društvenih mreža uključujući Fejsbuk nalog generalnog direktora te kompanija Marka Zakerberga.

XS
SM
MD
LG