Dostupni linkovi

Stefanović: RTS oštećen za 688 miliona


Nije politički progon: Nebojša Stefanović

Kompanija Dajrekt medija, čiji vlasnik je bio Dragan Đilas, oštetila je Radio-Televiziju Srbije za 688 miliona dinara, izjavio je Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Srbije.

„Istraga o Dajrekt mediji trajala je više godina. To nije politički progon, već se radi o velikoj pljački građana Srbije", rekao je Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare u Beogradu povodom tog slučaja.

Kako je saopštio uhapšeni su direktor Dajrekt medije J.S. (47), kao i dvoje zaposlenih u marketingu RTS-a M.DJ. (61) i M.K. (55).

Stefanović je rekao i da je raspisana poternica za nekadašnjom direktorkom Dajrekt medije J.D. (44).

Kako je saopštio Stefanović, odgovorna lica u Dajrekt mediji su osumnjičena da su u dogovoru sa zaposlenima u Marektingu RTS-a zaključivala ugovore štetne po javni servis RTS, tako što je od 2009. do 2018. godine Dajrekt medija dobijala popuste na cenu emitovanja reklama, kao i na odredjeni broj sekundi bez naknade.

Iz Radio-televizije Srbije oglasili su se kratkim saopštenjem. Navode da je "u toku istraga, policiji i tužilaštvu na uvid RTS je dostavila svu dokumentaciju i da se dalje neće oglašavati tim povodom dok je istraga u toku."

"Smatramo da niko nije kriv dok se to ne dokaže u postupku, da se predikcija nevinosti mora poštovati i da će konačnu odluku o slučaju dati nadležni sud", zaključuju iz RTS-a.

XS
SM
MD
LG