Dostupni linkovi

Vjosa Osmani kandidatkinja DSK za premijerku Kosova


Vjosa Osmani
Vjosa Osmani

Vjosa Osmani, iz Demokratskog saveza Kosova (DSK), kandidatkinja je za premijerku Kosova, jednoglasna je odluka ove partije doneta u ponedeljak.

Pored nje kandidat za premijera je bio i Ljutfi Haziri, aktuelni gradonačelnik Gnjilana.

„Na osnovu volje i predloga g. Haziri, odredili smo se da naš kandidat za premijera Republike Kosova bude Vjosa Osmani. G. Haziri imaće vodeću ulogu u politikama DSK i organizovanju kampanje budući da ja neću biti na terenu i prepuštam mu sva moja ovlašćenja“, kazao je predsednik ove partije i bivši premijer Kosova Isa Mustafa.

Osmani se zahvalila na jednoglasnoj podršci.

„Zajedno sa građanima Kosova vratimo Kosovo na pravi put. Izvucimo Kosovo iz provalije u koju su je odveli neodgovorni i korumpirani ljudi“, kazala je ona.

Vjosa Osmani je na prošlim izborima bila kandidatkinja koja je dobila najveći broj glasova na Kosovu. Poslanica ispred DSK je od 2011. godine. Tokom mandata predsednika Fatmira Sejdijua bila je šefica njegovog kabineta. Inače poseduje PhD diplomu Pravnog fakulteta Univerziteta u Pitzburgu (SAD).

Pored Osmani, kandidati za premijera su i Kadri Veselji iz Demokratske partije Kosova, Ramuš Haradinaj je kandidat predizborne koalicije njegove Alijanse za budućnost Kosova i Socijaldemokratske partije, a Fatmir Ljimaj je kandidat predizborne koalicije Alijanse novo Kosovo Behdžeta Pacolija i njegove Socijaldemokratske inicijative.

Prevremeni parlamentarni izbori na Kosovu raspisani su za 6. oktobar.

XS
SM
MD
LG