Dostupni linkovi

Sarajevo: Uhapšena dva maloljetnika osumnjičena za ubistvo


Dvojica maloljetnika za koje se sumnja da su u nedjelju naveče nakon svađe i tuče u sarajevskom naselju Saraj Polje usmrtili jednu, a povrijedili drugu osobu predati su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo. Glasnogovornica Tužilaštva Azra Bavčić potvrdila je ovu informaciju za RSE.

„Maloljetnici će biti zadržani 24 sata i nakon što ih ispita, postupajući tužilac će donijeti odluku o daljim mjerama. Oni se terete za ubistvo i pokušaj ubistva“, kazala je Bavčić.

S obzirom da se radi o maloljetnim licima u Tužilaštvu KS, kako kažu, nisu u mogućnosti saopćiti više informacija.

Glasnogovonica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Suvada Kuldija ranije je za RSE potvrdila da su osumnjičene osobe uhapšene.

„Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da je od zadobijenih povreda smrtno stradalo lice inicijala R.O. rođen 1998. godine u Sarajevu. Smrt je konstatovana od strane ljekara zavoda za Hitnu medicinsku pomoć KS. U ovoj tuči jedno maloljetno lice rođeno 2001. godine zadobilo je povrede, a ljekarska pomoć ukazana mu je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Zbog sumnje da su učestvovali u tuči sa smrtnom posljedicom dvije maloljetne osobe, godišta 2002. i 2003. lišene su slobode i predate u nadležnost MUP-a KS“, kazala je Kuldija za RSE.

Prema pisanju medija i izjavama očevidaca, ubijeni je pokušao zaustaviti svađu koja je kulminirala tučom, ali je zadobio povrede hladnim oružjem u predjelu vrata, te preminuo na licu mjesta.

XS
SM
MD
LG