Dostupni linkovi

Osumnjičenom za napad na Srbina iz Hrvatske 30 dana istražnog zatvora


Grad Rijeka, ilustrativna fotografija
Grad Rijeka, ilustrativna fotografija

Županijski sud u Rijeci odredio je pritvor od 30 dana u istražnom postupku protiv 42-godišnjeg M.Š. iz Viškova, koji je uhapšen pod sumnjom za pretnje i fizički napad na hrvatskog državljanina srpske nacionalnosti.

Kako prenosi agencija Hina, M.Š. je uhapšen u subotu, na graničnom prelazu Rupa, a budući da je zaposlen u državnoj službi civilne zaštite biće udaljen iz službe.

M.Š. je uhapšen zbog sumnje da je 20. avgusta u Viškovu napao i povredio 70-godišnjeg hrvatskog državljanina srpske nacionalnosti, a na predlog tužilaštva u Rijeci njemu je odredjen pritvor zbog opasnosti uticaja na svedoke.

Hrvatska policija je u nedelju saopštila da je protiv 42-godišnjeg M.Š. podignuta krivična prijava kojom se tereti za pretnje i nanošenje povreda na nacionalnoj osnovi.

Istragom je utvrđeno da je ispred stambene zgrade u Viškovu do sukoba došlo zbog parkiranog vozila. Osumnjičeni je 70-godišnjem hrvatskom državljaninu, zbog nacionalnog identiteta uputio ozbiljne pretnje i lakše ga povredio, prenela je Hina.

XS
SM
MD
LG