Dostupni linkovi

Hrvatska policija: Krijumčarski kombi s migrantima sleteo u reku


Kombi nemačkih registarskih oznaka sleteo je u nedelju ujutru u reku Kupu, pošto je hrvatska policija pokušala da ga zaustavi u mestu Slatina Pokupska na području Gline, a iz vozila u vodi izvučeno je 11 migranata, od kojih je jedna žena kasnije preminula, saopštila je policija.

"Dana 25. avgusta, oko 3 sata iza ponoći, na glinskom području u mestu Slatina Pokupska, policijski službenici su, tokom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija, pokušali zaustaviti kombi vozilo nemačkih nacionalnih oznaka koje se na svetlosne znakove nije zaustavilo, već je vozač ubrzao brzinu kretanja usled čega je sleteo u reku Kupu", navodi se u saopštenju.

Agencija Hina prenela je da je vozač iskočio iz vozila pre nego što je sletelo u reku i pobegao prema "minski sumnjivom području", ostavljajući kombi da tone, dok su policijski službenici na mestu događaja razbili prozorska stakla na kombiju i počeli da spašavaju ljude.

U toku pružanja lekarske pomoći jedna žena je preminula, a policija obavlja uviđaj i traga za vozačem koji je umesto da zaustavi kombi ubrzao i zatim iskočio iz vozila u pokretu pre nego što je sletelo u reku.

Policija u Hrvatskoj sprovodi pojačanu kontrolu suzbijanja nezakonitih migracija.

XS
SM
MD
LG