Dostupni linkovi

Suzana Radanović dobila poziv banjalučkog Suda


Suzana Radanović
Suzana Radanović

Majka ubijenog mladića iz Banjaluke Davida Dragičevića, Suzana Radanović objavila je na grupi Pravda za Davida sudski poziv Osnovnog suda u Banjaluci da se 10. septembra 2019. godine u 08 i 30 minuta pojavi u sudnici zbog narušavanja javnog reda i mira.

Predviđena kazna za član 24. Zakona o javnom redu i miru je od 500 do 1.000 KM, ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana.

"Nađoše me i u Austriji. Poziv šalju kao najvećem kriminalcu. A gdje su ubice Davidove? Gdje je Filip Ćulum kojeg je David optužio? Gdje je Đorđe Rađen koji je 'dao' svoje stvari da se podmetnu Davidu. Gdje su tehničari i njihov šef koji su bacili dokaz - Davidove gaće. Gdje je zlotvor 'Dr. Mengele' Karan koji je lagao vrijeme i način smrti i još na sve to lažno optužio Davida da je narkoman. Gdje su Burle i Čvoka koji su isto tako lažno optuživali moje dijete. Gdje je Lepir koji zna istinu, ali ne smije reći? Mogla bih nabrajati danima. Važno je da se Suzana dovede na Sud zato što je 25. 12. stajala na mjestu sa kojeg su joj oteli život", napisala je Radanović na Facebooku.

Sedmog augusta 2019. navršilo se 500 dana od početka okupljanja građana i članova grupe 'Pravda za Davida' u Banjaluci, koji traže istinu o stradanju dvadesetjednogodišnjeg mladića Davida Dragičevića koji je nestao u noći 18 marta prošle godine a njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću Crkvene u Vrbas.

U prvom momentu policija je, na press konferenciji 26 marta, tvrdila da se radi o zadesnoj smrti.

Porodica i članovi grupe "Pravda za Davida“ tvrde da je ubijen, a slučaj do danas nije rasvijetljen.

Svakodnevna okupljanja građana u Banjaluci počinju 26. marta, a na nekoliko velikih skupova okupilo se i više desetina hiljada građana iz cijele BiH na Trgu Krajine.

Krajem decembra, policija je rastjerala građane sa Trga te uklonila obilježja sa Trga u pomen na stradalog mladića Davida. Zabranila je okupljanja i od tada do danas nije dozvoljeno okupljanje građana.

Davidov otac Davor Dragičević od januara se nalazi u Austriji, a 12. marta, na zahtjev roditelja sa groblja u Banjaluci ekshumirano je tijelo Davida Dragičevića te ponovo sahranjeno u Austriji.

Banjaluka ponovo šetala za Davida
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:03 0:00
XS
SM
MD
LG