Dostupni linkovi

Pompeo nakon sastanka sa Vučićem: Normalizacija odnosa sa Kosovom ojačat će Zapadni Balkan


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sa američkim državnim sekretarom Mikeom Pompeom
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sa američkim državnim sekretarom Mikeom Pompeom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se na marginama sjednice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija u New Yorku sa američkim državnim sekretarom Mikeom Pompeom.

Radni ručak, koji je organizovan na marginama sjednice UN-a o situaciji na Bliskom istoku, bio je zatvoren za medije.

"Produktivan ručak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o dijalogu između Kosova i Srbije i pristupanju Srbije Evropskoj uniji. Normalizacija odnosa sa Kosovom će ojačati stabilnost i prosperitet za Srbiju, Zapadni Balkan i transatlantsku zajednicu", napisao je Pompeo na Twitteru nakon sastanka.

Sastanak sa američkim državnim sekretarom predsjednik Srbije je komentarisao na zvaničnom Instagram profilu:

"Dugo smo razgovarali o svemu, želeo je da čuje šta Srbija misli pre svega o rešavanju kosovskog problema, čini mi se da sam na najkraći i na najjednostavniji način rekao stav Srbije. Zamolio sam američku administraciju da pokuša, iako je to i do sada činila, još snažnije da utiče na kosovske Albance da ukinu takse, koje su nam nametnute pre godinu dana, i po tom pitanju nema sumnje da imamo američku podršku jer oni, kao i mi smatraju da je važno da se nastavi dijalog između Beograda i Prištine", stoji na Instagram profilu Aleksandra Vučića.

Pompeo će, kako je saopštio State Department, u New Yorku razgovarati i sa generalnim sekretarom UN-a Antoniom Guterresom.

XS
SM
MD
LG