Dostupni linkovi

U Srbiji otvoren novi auto-put


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

U Srbiji je u nedelju otvoren auto-put nazvan "Miloš Veliki", odnosno deonica Koridora 11 od Obrenovca do Preljine.

Taj deo auto-puta zvaničnici Srbije označavaju kao izuzetno važan, jer bi, kako navode, trebalo da rastereti saobraćaj na Ibarskoj magistrali.

Putarina je 420 dinara (oko 3.5 evra), a od Obrenovca do Čačka, putem dugim 103 kilometra, sada će se stizati za manje od sat vremena.

Petlje UB, Lajkovac i Ljig nova su uključenja u auto-put uz postojeće Takovo i Preljinu i biće i naplatne stanice.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je ranije tokom dana da će puštanjem u saobraćaj auto-puta od Obrenovca do Čačka, „čitav taj deo Srbije biti bolje i bezbednije povezan“, ali i „privlačniji za nove investicije i za turizam“. U saopštenju ministarstva se navodi da će se koristi od auto-puta "Miloš Veliki" videti još bolje u decembru, kad bude puštena u saobraćaj i deonica dužine 17,6 km od Surčina do Obrenovca.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je otvaranje deonice auto puta Obrenovac- Čačak „na ponos celoj Srbiji“ i da će taj put „povezati Srbiju sa bratskim narodom u Crnoj Gori“.

Vučić je najavio da će deonica od Surčina biti otvorena 18. decembra ove godine.

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da će se izgradnjom auto-puta "Miloš veliki" lakše i brže stizati i do Bosne i Hercegovine.
On je rekao da će auto-put omogućiti lakšu komunikaciju Višegrada i Trebinja sa Srbijom i dodao da će omogućiti i dolazak investitora.

Predsednik opozicione crnogorske Nove srpske demokratije Andrija Mandić izjavio je da je otvaranje auto-puta "Miloš Veliki" velika ekonomska pobeda i da će, kako se izrazio, "venčati" Srbiju s Crnom Gorom i s Jadranskim morem.

XS
SM
MD
LG