Dostupni linkovi

Pakistan: Četvoro ubijenih u eksploziji u džamiji


Četvoro ljudi je ubijeno u eksploziji u džamiji u Pakistanu u petak, a ranjeno je više od 20, saopštila je policija, dodajući da bi broj poginulih mogao rasti.

Među poginulima je i imam džamije i Hafiz Ahmadulah, brat vođe avganistanskih talibana Haibatulaha Ahundžade.

Tempirana eksplozivna naprava je podmetnuta pod drvenu stolicu imama, izjavio je načelnik policije Kvete Abdul Razak Čmea.

Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad.

Eksplozija se dogodila na oko 25 kilometara od Kvete, glavnog grada pakistanske pokrajine Baločistan, u kojoj su aktivni pobunjenici i islamistički militanti.

Mineralima i gasom bogati Balochistan u središtu je kinesko-pakistanskog ekonomskog koridora vrednog 600 milijardi dolara, koji je deo kineskog infrastrukturnog projekta Pojas i put.

Nasilje u Baločistanu, koji se graniči s Avganistanom i Iranom, pojačalo je strahovanja zbog sigurnosti projekata kao što je planirana energetska veza od zapadne Kine do pakistanske južne luke Gvadar.

Pet ljudi, među kojima dva policajca, ubijeno je i 27 je ranjeno u eksploziji u blizini policijske stanice u Kveti u julu, sedan dana nakon što su u sličnoj eksploziji ubijene dve osobe, prenosi Rojters.

XS
SM
MD
LG