Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Istočno Sarajevo: Hala bivše fabrike Energoinvesta gori od subote


Ilustracija

Sve ekipe vatrogasaca iz Istočnog Sarajeva i u nedelju gase požar, koji je u subotu zahvatio halu bivše fabrike Energoinvest-RAOP (Rasklopna oprema).

Požar je zahvatio oko 400 kvadrata krova hale, koji je veoma visok, zbog čega je gašenje požara otežano, ali je sprečeno da se vatra proširi na upravnu zgradu.

Na teren su izašli i predstavnici Sarajevo gasa, jer se, prema pisanju pojedinih medija, u blizini nalazi fabrike nalazi gasovod.

Hala koja gori je prazna.

Požar je buknuo u subotu oko 11.00 i od tada se vatrogasci bore da lokalizuju požar.

Vatrogascima iz Istočnog Sarajeva su u subotu i tokom noći pomagali i pripadnici vatrogasne brigade iz Sarajeva, kao i ekipe EUFOR-a.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić u subotu je upozorio stanovništvo koje živi u blizini ove fabrike da ne provodi vreme napolju zbog dima i njegovih mogućih negativnih posljedica.

Uzrok požara još nije poznat.

SDS: Sumnjamo da je požar podmetnut

Srpska demokratska stranka (SDS) je izrazila sumnju da je požar u Energoinvestu podmetnut "kako bi se prikrili tragovi ogromnog državnog kriminala".

Iz SDS-a su naveli da je u požaru izgorela najveća hala iz koje je isključena struja pre više od godinu dana i iz koje su izvučene mašine i nezakonito prodate u Zenicu.

Ističe se da je reč o mašinama čija je vrednost blizu više od pet miliona evra.

"Iako je o ovom kriminalu samo u 2019. godini podneto više od sedam krivičnih prijava Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu i Ministarstvu unutrašnjih poslova RS, nikada nije pokrenuta nijedna radnja od strane nadležnih u RS kako bi zaštitili svoju imovinu", naveli su iz ove stranke.

Iz SDS-a su postavili pitanje - kako je moguće da požar izbije u praznoj hali iz koje su ukradene mašine u vlasništvu Vlade Republike Srpske.

XS
SM
MD
LG