Dostupni linkovi

Milijarder optužen za seks trafiking nađen mrtav u zatvorskoj jedinici


Jeffrey Epstein
Jeffrey Epstein

Američki milijarder Jeffrey Epstein pronađen je bez znakova života u svojoj zatvorskoj ćeliji, gde je čekao suđenje zbog optužbi za seks trafiking. Njegovo telo otkriveno je u subotu u 06:30 po lokalnom vremenu u Njujorku. Zvaničnici su rekli da je Epsteinova smrt očigledno samoubistvo, a FBI istražuje slučaj.

"[On] je pronađen u svojoj ćeliji u posebnoj stambenoj jedinici i radi se o očiglednom samoubistvu", navodi se u saopštenju Ministarstva pravde, prenosi BBC.

Epstein (66) je 25. jula pronađen u polusvesnom stanju u svojoj ćeliji sa povredama na vratu.

Postoje kontradiktorni izveštaji o tome da li je Epstein nakon ovog incidenta stavljen pod nadzor zbog mogućnosti da počini samoubistvo. Mediji u SAD tvrde da nije bio pod takvom vrstom nadzora.

Epstein (66), bio je u zatvoru od početka jula kada se izjasnio da nije kriv za optužbe državnih tužilaca u Njujorku, nakon što je optužen za trgovinu maloletnih devojčica od kojih su neke imale samo 14 godina.

Epstein je optužen da je plaćao devojčice mlađe od 18 godina da bi izvodile seksualne radnje u njegovom dvorcu na Menhetnu i Floridi između 2002. i 2005. godine. Uhapšen je 6. jula nakon sletanja u Nju Džersi u svom privatnom avionu.

Izbegao je slične optužbe u kontroverznom sporazumu o tajnom priznanju krivice 2008. godine i umesto toga priznao krivicu za manju optužbu. Taj sporazum o priznanju krivice pomno je razmotren poslednjih nedelja, a prošlog meseca američki ministar rada Aleks Akosta podneo je ostavku zbog svoje uloge u njemu. Tužioci su takođe optužili Epsteina da je platio velike količine novca dvojici potencijalnih svedoka uoči suđenja koje je trebalo da bude održano naredne godine. Da je bio osuđen, pretila bi mu kazna zatvora od 45 godina

XS
SM
MD
LG