Dostupni linkovi

Vanredna vijest

British Airways otkazao stotinu letova


Oko 18.000 putnika nije uspjelo da se ukrca na letove

Britanska avio kompanija bila je primorana u srijedu otkazati gotovo stotinu letova iz i za London nakon što su pretrpjeli 'probleme sa sistemom'.

Izvještaji pokazuju da oko 18.000 putnika nije uspjelo da se ukrca na letove sa i prema aerodromima Gatewick i Heatrow, dva britanska aerodroma sa najvećim prometom, prenosi AFP agencija.

Prema pisanju BBC-a još 200 drugih letova British Airwaysa je također otkazano. Ova avio kompanija još uvijek nije objavila zvanične podatke o otkazanim letovima.

"Radimo što je brže moguće kako bismo riješili sistemski problem koji je rezultirao otkazom na kratkim relacijama i kašnjenjima sa londonskih aerodroma", stoji u izjavi aviokompanije. "Brojni letovi i dalje su funkcionalni," navodi se dalje u saopštenju.

Fotografije koje na društvenim mrežama objavljuju ljutiti putnici pokazuju prepune aerodrome.

"Na aerodromu nema osoblja, nalazimo se u redu za informacije koji se uopće ne kreće", napisala je jedna od putnica koja je trebala da se ukrca na let za Zagreb.

Glasnogovornik Heathrowa rekao je da British Airways ima "tehnički problem sa svojim sistemima" koji uttiče na prijavu i odlaske na aerodromu.

Ove smetnje su novi incident koji je pogodio British Airways posljednjih godina.

Pad sistema širom svijeta u 2017. godini pogodio je desetine hiljada njegovih putnika, dok je cyber napad 2018. godine ukrao lične podatke stotina hiljada kupaca.

XS
SM
MD
LG