Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ambasador Izraela u Hrvatskoj korigovao sporni tvit o 'Oluji'


Ambasador Izraela u Hrvatskoj Ilan Mor ispravio je posle nekoliko sati sporni tvit kojim je ranije danas čestitao Hrvatskoj Dan pobede i godišnjicu vojno-policijske operacije Oluja izazvavši oštre kritike zvaničnog Beograda.

"Čestitke Hrvatskoj povodom Dana domovinske zahvalnosti", napisao je ambasador u novom tvitu, ne pominjući ni Dan pobede ni operaciju Oluja, preneo je danas popodne Times of Israel.

U svetlu osetljivosti, tvit je promenjen kako bi na ispravan način odrazio nameru ambasadora i države Izrael, rečeno je tom listu u Ministarstvu spoljnih poslova.

U prethodnom tvitu ambasador Mor je čestitao Hrvatskoj 24. godišnjicu "operacije Oluja, kojom je obnovljen njen suverenitet u Domovinskom ratu".

Ambasador Srbije u Izraelu Milutin Stanojević ocenio je tim povodom da je "čestitanje pogroma onima koji ga slave svake godine kao 'Dan pobede' ili 'obnavljanje suvereniteta' protiv osnovnih ljudskih principa modernih društava" i "više nego ironično i tužno, pošto dolazi od predstavnika Izraela", preneo je izraelski list.

XS
SM
MD
LG