Dostupni linkovi

Sudu u Skoplju dostavljen zahtev Srbije za ekstradiciju Morine


Skoplje
Skoplje

Ministarstvo pravde Severne Makedonije dostavilo je Osnovnom sudu "Skoplje 1" zahtev Srbije za ekstradiciju bivšeg pripadnika OVK Tomora Morine.

Kako je saopšteno iz tog suda, Ministarstvo pravde je dostavilo zahtev sa cekolupnom dokumetacijom za postupak ekstradicije T. M, kojem je 25. jula određen ekstradicioni protovor po raspisanoj međunarodnoj poternici.

Sudija za prethodni postupak će, saglasno zakonskim odredbama, zahtev uputiti na mišljenje ; u nadležno tužilaštvo, nakon čega će Sud odlučiti i odgovor će dostaviti Ministarsvu pravde Severne Makdonije koje je nadležno za dalji postupak ekstadicije.

Skopski krivični sud je saopštio i da je petočanoj delegaciji Ambasade Kosova odobreno da posete Morinu koji se nalazu u ekstradicinom protovru u zatvoru "Skoplje".

Bivšeg pripadnika OVK Tomora Morinu makedonska polcija uhapsila je 24. jula na graničnom prelazu Blace sa Kosovom po poternici Interpola.

Ta poternica je izdata na zahtev vlasti Srbije koje Tomora Morinu traže zbog sumnje da je kao pripadnik OVK počinio zločin nad civilnim stanovništvom na Kosovu pre 20 godina.

XS
SM
MD
LG