Dostupni linkovi

Isa Mustafa po treći put predsednik Demokratskog saveza Kosova


Isa Mustafa (u sredini)
Isa Mustafa (u sredini)

Dosadašnji predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa je danas na izbornoj Skupštini stranke po treći put izabran za lidera stranke.

Na Skupštini koja je bila zatvorena za medije, nije uspela kandidatura bivšeg predsednika Kosova i DSK Fatmira Sejdiua da postane protivkandidat Mustafe.

Posle Skupštine na konferenciji za medije Mustafa je rekao da su proces izbora predsednika i izbori u DSK bili demokratski, dok je na nezadovoljstvo Sejdiua rekao da niko ne može da manipuliše s 300 delegata izborne Skupštine.

Odbacio je kao nemoguću eventualnu predizbornu koaliciju s Demokratskom partijom Kosova, pošto je u medijima bilo napisa da je izbor Mustafe za predsednika DSK u suštini priprema za koaliciju DSK-DPK na sledećim vanrednim parlamentarnim izborima.

Prethodno je Sejdiu optužio Mustafu da mu je uskraćena kandidatura za predsednika stranke, dok je Meljihate Trmkoli koja je medju osnivačima DSK rekla da iako je tražila da govori, to joj nije omogućeno i da se to nije dešavalo ni u socijalizmu.

XS
SM
MD
LG