Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Pretnje subotičkom novinaru Branku Žujoviću


Branko Žujović

Osnovno javno tužilaštvo u Subotici podnelo je optužni predlog protiv Branka Ćirjakovića zbog „krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti“ urednika portala „Slobodna Subotica“ Branka Žujovića, navodi se u dokumentu u koji je Radio Slobodna Evropa (RSE) imao uvid.

Branko Žujović za RSE kaže da je od septembra prošle godine izložen uvredama, a u nekoliko navrata i otvorenim pretnjama na društvenim mrežama, nakon što je portal „Slobodna Subotica“ objavio tekstove o zloupotrebama lolanih vlasti u Subotici.

On navodi da je potpisnik uvredjivih objava na Fejsbuku i komentara na samom sajtu „Branko Ćirjaković, inače zaposlen u subotičkoj gradskoj upravi“ i da pretnje i uvrede na račun njega i njegove porodice „šalje i usmenim putem preko poznanika subotičkog novinara“.

Urednik portala „Slobodna Subotica“ kaže da je sve slučajeve prijavio policiji, te da je nakon istražnog postupka obavešten da je „protiv Ćirjakovića pokrenut krivični postupak pred Osnovnim sudom u Subotici“.

„Pisali smo o brojnim zloupotrebama i malverzacijama, te postavljali pitanja o poreklu imovine političara. Do tada nisam ni znao da taj Ćirjaković postoji. Na njega su me upozorili prijatelji koji su čitali sve te objave. Sudeći prema objavama, taj Branko Ćirjaković je blizak prijatelj i saradnik subotičkog gradonačelnika Bogdana Labana koji je sve samo ne zadovoljan pitanjima koja postavljamo“, rekao je Žujović.

On je dodao da se portal „Slobodna Subotica“ bavio i „slučajevima nezakonitosti u radu samog gradonačelnika“, te da veruje „da je to osnovni motiv uvreda koje gotovo svakodnevno stižu na moj račun i račun moje porodice, ali i otvorene pretnje“.

Žujović dodaje da je protiv Branka Ćirjakovića pokrenuo i privatnu parnicu zbog povrede časti i ugleda.

XS
SM
MD
LG