Dostupni linkovi

Navijači podigli tužbu jer Ronaldo nije igrao


Cristiano Ronaldo

Grupa navijača u Južnoj Koreji podigla je tužbu protiv organizatora prijateljske utakmice između Juventusa i All Stars momčadi korejske lige jer nije nastupio Portugalac Cristiano Ronaldo.

Ronaldo je po ugovoru trebao igrati barem jedno poluvrijeme, ali je cijelu utakmicu, koja je završila rezultatom 3-3, proveo na klupi.

Na tribinama stadiona u Seoulu okupilo se više od 60.000 gledalaca, a mnogi su došli na utakmicu kako bi vidjeli jednog od najboljih nogometaša svijeta. Organizator utakmice, firma The Fasta Inc, najavila je kako će slavni nogometaš igrati barem jedno poluvrijeme.

"Mnogi navijači su kupili ulaznice kako bi vidjeli Ronalda. Organizator je reklamirao utakmicu kako će Portugalac sigurno igrati barem 45 minuta. Firma je lažnim oglašavanjem iskoristila igrača, ali i prevarila navijače," kazao je advokat Kim Min-ki koji priprema tužbu.

Advokat će za svakog navijača tražiti povrat novaca za ulaznicu (59 dolara), te odštetu za duševnu bol (847 dolara).

"Do sada je nekoliko osoba podiglo tužbu, a imamo najave za još nekoliko stotina osoba," kazao je advokat i dodao: "Što se tiče duševne boli, želio bih naglasiti kako su neki od navijača veliki obožavatelji Ronalda, dakle, za njih je njegovo neigranje bilo vrlo bolno."

Iz firme koja je organizovala utakmicu objavili su saopćenje u kojem se navodi kako talijanski nogometni velikan nije poštovao uslove ugovora.

XS
SM
MD
LG