Dostupni linkovi

Rumunjski ministar policije dao ostavku nakon ubojstva tinejdžerica


Nikolae Moga
Nikolae Moga

Rumunjski ministar unutarnjih poslova Nikolae Moga dao je ostavku nakon ubojstva dvije tinejdžerice, što je izazvalo negodovanje javnosti djelomično zbog navodne policijske nesposobnosti, javio je AP.

Moga je izjavio da ostavku, koju je podnio nakon razgovora sa premijerom Vijorikom Dančilom, treba smatrati "novim početkom za Ministarstvo unutarnjih poslova".

On je prije samo šest dana prisegnuo.

Jedna od ubijenih tinejdžerica je Aleksandra Makesanu koja je nakon otmice tri puta pozivala europski broj za hitne slučajeve 112, ali to, prema tvrdnjama njene obitelji, nadležni nisu ozbiljno shvatili, dok policija navodi da su imali problema da je pronađu.

Makesanu (15) kada je pozivala 112 rekla je da je oteta dok je iz obližnjeg grada Karakala, na jugu Rumunjske, stopirala do rodnog sela, te da ju je otmičar pretukao i silovao.

Policiji je bilo potrebno 19 sati da locira djevojku i uđe u kuću u kojoj su pronašli ljudske ostatke i djevojčin nakit, nakon čega su priveli 65-godišnjeg muškarca na ispitivanje.

Uhićeni je priznao da je ubio Makesanu, ali i drugu 18-godišnju djevojku čiji je nestanak prijavljen u travnju, te da je zapalio njihova tijela.

Pročitajte i ovo:

XS
SM
MD
LG