Dostupni linkovi

SSP: Đilas dobio još jednu presudu protiv tabloida Informer


Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas dobio je još jednu sudsku presudu protiv urednika Informera, Dragana J. Vučićevića, zbog uvredljivog i klevetničkog teksta objavljenog u avgustu pretprošle godine, navodi se u saopštenju SSP-a.

Viši sud u Beogradu presudio je, kako je saopšteno, da je urednik Informera naneo štetu Draganu Đilasu nazivajući ga "tajkunom" koji je, dok je bio gradonačelnik Beograda, "opljačkao decu", da je "muljao sa biznismenima" navodno nameštajući cenu zakupa vrtića u Altini "preko grbače naroda".

Pored dosuđene novčane kazne od 80.000 dinara, sud je Vučićeviću naložio i da izreku presude objavi u Informeru, navode iz SSP.

Lider SSP dobio je tužbe i protiv Gorana Vesića, Aleksandra Jovičića, Siniše Malog, protiv Informera, TV Pink, SNS, SPS, saopšteno je iz ove stranke.

Đilas je rekao da je dosuđena novčana kazna od 80.000 dinara “besmisleno niska za tvrdnju da je bilo ko opljačkao decu”, te da će se žaliti Apelacionom sudu na visinu iznosa kako bi što više sredstava Dragan J. Vučićević, bar na ovaj način, uplatio u humanitarne svrhe.

XS
SM
MD
LG