Dostupni linkovi

Stranka ministra Popovića saopštila da su spremni da napuste Vladu


Srpska narodna partija (SNP) ministra Nenada Popovića saopštila je da je spremna da ne bude deo Vlade Srbije ako, kako su naveli, „nekome smeta to što brane Kosovo i Ustav Srbije“ i što žele da „jačaju prijateljske odnose sa Rusijom i Kinom“, što kažu da „neće da daju ni metar zemlje“, niti da „zbog evropskih integracija budu genocidan narod“.

"Neka smene ministra (Nenada) Popovića i saopšte građanima da su ga smenili jer se zalagao za poštovanje Ustava i Rezolucije 1244 po pitanju Kosova“, saopštili su iz SNP-a, stranke na čijem je čelu ministar zadužen za inovacije Nenad Popović.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić reagovala je u subotu, 27. jula na navode Popovića da je Briselski sporazum "mrtav" i "da evropskih integracija Srbije više nema" ističući da je izneo stav direktno suprotan stavu Vlade čiji je član i poručila da je svaki ministar dužan da sprovodi zajednički dogovorenu politiku, a da oni koji "to nisu u stanju, slobodni su da je napuste".

SNP se u saopštenju od nedelje direktno obratio imenom i prezimenom jedino liderima opozicionih Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadu Čanku i Liberalno demokratske partije Čedomiru Jovanoviću koji su, u odvojenim saopštenjima, od premijerke zatražili da smeni Popovića.

„Kada pojedinci poput Nenada Čanka i Čedomira Jovanovića napadaju predsednika SNP i ministra Popovića, to je za tu stranku siguran znak da je sve što je rekao tačno i da vodi ispravnu patriotsku politiku u interesu Srbije“, saopšteno je iz SNP-a.

XS
SM
MD
LG