Dostupni linkovi

Zvizdić: Zašto ne radi Parlamentarna skupština BiH?


Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić

"Predsjedništvo Bosne i Hercegovine pošallje ime mandatara i riješili smo sva pitanja," bio je odgovor predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića na pitanje kako će on i još nekoliko ministara obnašati istovremeno funkcije i u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti budući da novi saziv Vijeća još nije formiran.

Nakon sjednice Vijeća ministara Zvizdić je održao konferenciju za medije gdje je između ostalog postavio pitanje o tome zašto se samo priča o imenovanju Vijeća ministara.

"Zašto ne radi organ koji je formiran a to je Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine? Mene jako interesuje zašto ne radi Predstavnički dom i Dom naroda kada su izabrani zastupnici, kada je izabrano rukovodstvo, kada preko 30 zakona čeka, kada preko 30 finansijskih sporazuma čeka. Oni su već sada teški preko 600 miliona eura, vezani su za svaki pedalj Bosne i Hercegovine, za svaki dio infrastrukture, ne samo saobraćajne nego i komunalne," izjavio je Zvizdić.

Zvizdić je također kazao da je u skladu s važećim zakonodavstvom na poziciji predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

"Mene interesuje zašto ne radi organ koji je formiran a sve je fokusirano na imenovanje organa koji još uvijek nije formiran a ima zakonsku obavezu da u takozvanom tehičkom mandatu obavlja svoju funkciju."

XS
SM
MD
LG