Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Rusija demantovala da je bombardovala Idlib


Ministarstvo odbrane u Moskvi demantovalo je da su ruski avioni bombardovali pobunjenike u sirijskom gradu Marat el Numan, gde su pogođeni pijaca i stambeni deo grada.

U vazdušnim udarima na jugu provincije Idlib poginulo je najmanje 20 ljudi, a spasioci i očevici rekli su da veruju da su ih izvršili sirijski ili ruski avioni.

"Rusko vazduhoplovstvo nije izvršilo nikakve misije u tom regionu Sirijske Arapske Repblike", navodi u saopštenju Ministarstvo odbrane.

Stanovnici kažu da je novi talas napada na urbane centre doveo do dodatnog raseljavanja prema relativno bezbednoj teritoriji na granici sa Turskom.

Spasioci kažu da su u udarima od kraja aprila poginule stotine ljudi.

Izaslanik pape Franje za Siriju je tokom susreta sa sirijskim predsednikom Bašarom el Asadom, izrazio zabrinutost poglavara rimokatoličke crkve humanitarnom situacijom u severozapadnoj Siriji, navodi u saopćenju portparol Vatikana.

Kardinal Piter Kodvo Apiah Turkson uručio je Asadu pismo u kome Papa izražava "duboku zabrinutost" situacijom u Siriji, a posebno s civilnim stanovništvom u pokrajini Idlib.

Tokom ofanzive nije bilo većeg proboja u teritoriju pod kontrolom pobunjenika u provincijama Hama i Idlib, što su njihova poslednja veća uporišta u Siriji.

XS
SM
MD
LG