Dostupni linkovi

'Samoodbrana' u akciji podrške za Čongradin i Janković


Podrška Snežani Čongradin (u sredini)
Podrška Snežani Čongradin (u sredini)

Intelektualci okupljeni oko udruženja "Samoodbrana" došli su danas u Beogradu isped zgrada Skupštine Srbije i Predsedništva u znak protesta zbog verbalnih napada i uvreda upućenih novinarki dnevnog lista Danas Snežani Čongradin i poverenici za ravnopravnost Brankici Janković.

Ovaj gest dolazi samo nekoliko dana nakon što je u Skupštini Srbije predsednik Srpske radikalne stranke i haški osuđenik Vojislav Šešelj verbalno napao Čongradin zbog njene reportaže sa obeležavanje godišnjice o genocidu u Srebrenici, rekavši između ostalog da bi ona zbog takvog teksta trebalo da robija 20 godina.

Grupa intelektualaca 'Samoodbrana' od Predsednštva prošetala je do zgrade Skupštine Srbije, gde su se sa njom slikali.

"Mi smo danas rešili da se slikamo ispred nekih kuća ispod čijih krovova smatramo da se generiše najveće zlo koje se sručilo na glave dvema izuzetnim damama. Želimo da se ispred tih kuća slikamo sa njima i pošaljemo jednu simboličnu poruku da smo ih mi uzeli u zaštitu, a da svi oni građani koji misle da mogu da ostanu u svojim domovima i da ih se ovo ne tiče, da isto to zlo može da zakuca i na njihova vrata", rekao je za Radio Slobodna Evropa arhitekta Dragoljub Bakić, jedan od članova grupe Samoodbrana.

Podršku je dala i građanska inicijativa Ne davimo Beograd.

XS
SM
MD
LG