Dostupni linkovi

Vulin: Priština i Beograd, to je kao da poredite 'Islamsku državu' i EU


Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin

Ministar odbrane u Vladi Srbije Aleksandar Vulin uporedio je Kosovo i takozvanu 'Islamsku državu' u intervjuu uživo prenošenom jutros na Radio televiziji Srbije.

"Kada vam zemlja snage kao što je Francuska dopusti da kupite najmodernije oružje, onda znači da ima poverenje u vas. Takve sisteme ne možete da nađete kod terorista, u 'Islamskoj državi'. A 'Islamska država' je nešto najbliže onome što radi Priština. Priština i Beograd, to vam je kao da poredite 'Islamsku državu' i Evropsku uniju", izjavio je Vulin.

Podsetimo, Vulin je nedavno takođe privukao pažnju javnosti nekorektnim govorom o Kosovu i kosovskim Albancima, a predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa podneo je 25. juna u ime tog saveta tužbu zbog govora mržnje.

Mustafa je izjavio da je tužbu protiv Vulina podneo zbog toga što je on nekoliko puta "javno nazivao Albanace 'Šiptarima'" i to "u pogrdnom i pežorativnom tonu".

Vulin je u gostovanju na RTS-u 19. jula prokomentarisao i izjavu predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović koja se protivi odluci Ustavnog suda o povratku ćirilice u Vukovar i rekao da bi "bio srećan kada bi prestala ta neoustaška politika".

"Ko god je hteo da ukine ćirilicu, hteo je da ukine i Srbe. Valjda će Evropa sad reagovati i da kaže da je to sramota", rekao je Vulin.

Vulin je na RTS-u gostovao povodom pada helikoptera "gazela" Vojske Srbije u rejonu aerodroma Lađevci u četvrtak.

Nezgoda koja se desila "gazeli" ne može da se predupredi, rekao je Vulin, istakao da je najvažnije da su piloti zdravi i dodao da će do kraja godine Srbija imati novih helikoptera "više nego ikad".

XS
SM
MD
LG