Dostupni linkovi

Ministri G7 protiv neregulirane uporabe kriptovaluta


Logotip libre - Facebookove kriptovalute

Ministri financija zemalja G7 upozorili su da kriptovalute, poput najavljene Facebookove libre, ne treba koristiti prije rješavanja "ozbiljnih regulatornih i sustavnih" pitanja.

U zaključcima sa sastanka u blizini Pariza, navodi se da će digitalne valute, da bi se koristile kao stvarne valute, morati ispuniti "najviše standarde" financijskih regulativa radi sprječavanja pranja novca ili prijetnji po stabilnost bankarskog i financijskog sustava.

U priopćenju navodi se da su se ministri, uključujući francuskog domaćina Bruna Le Mairea i američkog ministra financija Stevena Mnuchina, složili da ove primjedbe moraju biti riješene "prije implementacije ovakvih projekata".

U tekstu se dodaje da sedam najbogatijih država očekuju da do siječnja sljedeće godine bude sastavljen okvir globalnog sporazuma o oporezivanju digitalnog poslovanja, prenio je AP.

Ministri navode da bi sporazum omogućio oporezivanje tvrtki u zemljama u kojima one fizički nisu prisutne i da bi njime bio utvrđen forum za arbitražu.

Pročitajte: Facebookova valuta nameće pitanje povjerenja

XS
SM
MD
LG