Dostupni linkovi

Prijedlog za nove ministre uskoro na sjednici Vlade


Na dnevnom redu sjednice Vlade Hrvatske bit će riječi o predloženim novim ministrima, a zatim se očekuje da će oni biti tema i izvanredne sjednice Hrvatskog sabora u petak, prenosi Hrvatska radio televizija.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je jučer da su Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a te predstavnici svih stranaka u koalicijskoj većini podržali njegov prijedlog rekonstrukcije Vlade.

Za nove potpredsjednike Vlade Saboru će predložiti ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i ministra financija Zdravka Marića, koji će biti zadužen za gospodarstvo.

Za ministra vanjskih i europskih poslova predlaže Gordana Grlića Radmana, ministricu poljoprivrede Mariju Vučković, ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Alardovića, ministricu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesnu Bedeković, ministra državne imovine Marija Banožića, a Marko Pavić preuzima funkciju ministra regionalnog razvoja i europskih fondova. Prije je najavio da za novog ministra uprave predlaže Ivana Malenicu.

XS
SM
MD
LG