Dostupni linkovi

Marković: Nije bilo zabrane za odavanje državnih počasti Bulatoviću


Duško Marković, premijer Crne Gore u Skupštini Crne Gore
Duško Marković, premijer Crne Gore u Skupštini Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković izjavio da crnogorski turizam prolazi kroz “zlatne godine” i saopštio da je u prva 4 mjeseca 2019. zabilježen još jedan turistički rekord.

On je kazao da posljednji preliminarni zbirni podaci za kolektivni i privatni smještaj za prva četiri mjeseca ove godine pokazuju da je po prvi put u istoriji registrovano više od milion noćenja u tom periodu.

“Za četiri mjeseca ostvareni su direktni i indirektni prihodi od turizma u iznosu od 80.7 miliona eura ili 13 odsto više nego u istom periodu 2018. godine”, izjavio je Marković tokom premijerskog sata u Skupštini Crne Gore.

Marković je podsjetio da je 2006. godine u Crnoj Gori postojao samo 31 hotel visoke kategorije – dva sa pet i 29 sa četiri zvjezdice.

“Danas Crna Gora ima 171 hotel visoke kategorije, 19 sa pet i 152 hotela sa četiri zvjezdice, od čega je u 2017. i 2018. godini izgrađeno njih 35”, rekao je premijer.

Odgovarajući na pitanja poslanika opozicionog Demokratskog fronta, Marković je kazao da nije bilo zabrane, niti stopiranja odavanja državnih počasti nedavno preminulom Momiru Bulatoviću.

Marković je rekao da je Momir Bulatović, kao prvi neposredno izabrani predsjednik republike Crne Gore, ostavio profesionalni i politički trag u jednom periodu naše novije istorije, i to mjesto mu svakako pripada te da je država uputila delegaciju – predsjednika Skupštine, potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova – koja je izjavila saučešće porodici.

XS
SM
MD
LG