Dostupni linkovi

Puzigaći 12 godina zatvora za ubistvo Brisa Tatona


Brisa Tatona je 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu, u centru Beograda, uoči utakmice Partizana i francuskog Tuluza pretukla grupa navijača, a preminuo je 12 dana kasnije od zadobijenih povreda
Brisa Tatona je 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu, u centru Beograda, uoči utakmice Partizana i francuskog Tuluza pretukla grupa navijača, a preminuo je 12 dana kasnije od zadobijenih povreda

Viši sud u Beogradu izrekao je danas, nakon što je po treći put ponovljeno suđenje, prvostepenu presudu Dejanu Puzigaći optuženom da je učestvovao u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine. Puzigaća je osuđen na dvanaest godina za teško ubistvo u saizvršilaštvu, i kako je saopšteno, vreme koje je do sada proveo u pritvoru biće uračunato u kaznu.

Odbrana Dejana Puzigaće najavljuje žalbu na presudu. Njegov advokat Radiša Roskić kazao je da je zajednički stav odbrane da nije izvršena individualizacija zločina, odnosno, nije ustanovljeno kakvog je udela konkretno svaki pojedinac imao u ovom krivičnom delu, te da je to ono na čemu će odbrana insistirati u narednom periodu.

Puzigaća je šest godina bio u bekstvu, zbog čega je u odsustvu osuđen na 32 godine zatvora, da bi potom Apelacioni sud tu presudu smanjio na 14 godina zatvora.

Ponavljanje suđenja Dejanu Puzigaći odobreno je nakon njegovog hapšenja u Grčkoj 2016. godine i izručenja Srbiji.

Tokom skrivanja Puzigaća se zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava i na suđenjima se pojavljivao u monaškoj mantiji. I ovoga puta u sudnici je bio u mantiji.

Puzigaća se inače nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu od izručenja iz Grčke.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je u decembru 2018. godine prvostepenu presudu Višeg suda kojom je Puzigaća u maju iste godine bio osuđen na 12 godina zatvora.

Bris Taton (28) je prebijen 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu, u centru Beograda, uoči utakmice Partizana i francuskog Tuluza.

Njega je pretukla grupa navijača, a preminuo je 12 dana kasnije od zadobijenih povreda.

Osim Puzigaće i Đorđa Prelića, koji je nedavno pravosnažno osuđen na 10 godina zatvora, svi ostali optuženi za umešanost u Tatonovo ubistvo pušteni su iz zatvora na uslovni otpust ili su izdržali zatvorske kazne.

XS
SM
MD
LG