Dostupni linkovi

Dragan Đilas podneo tužbu protiv države Srbije


Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde (SSP)
Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde (SSP)

Predsednik opozicione Stranke slobode i pravde Dragan Đilas podneo je tužbu protiv države Srbije, zbog, kako je naveo, laži koje se protiv njega iznose.

On je došao i u zgradu Uprave gradske policije Beograda.Tu su ga, izjavio je agenciji Beta, vrlo korektno primila dva pomoćnika u Upravi kriminalističke policije. Rekli su mu da oni nemaju saznanja da se vodi istraga protiv njega, kao i da nema ko da ga sasluša jer su svi angažovani na dočeku francuskog predsednika Emanuela Makrona, koji stiže u dvodnevnu posetu glavnom gradu Srbije.

Đilas je novinarima rekao da je kampanja vlasti protiv njega prešla sve granice i da je zato podneo tužbu protiv Srbije.

U njoj je, kako je naveo, izneo da "laži koje protiv njega iznose predsednik države Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, kao i drugi funkcioneri" ugrožavaju njegovu bezbednost. Dodao je da je tražio da se izrekne privremena mera kojom bi se zabranilo da nastave da iznose laži protiv njega.

"U Poljskoj je to bilo omogućeno. Takva mera je izrečena tamošnjem premijeru", rekao je Đilas.

On je naveo da je upravljačka prava u svojoj kompaniji preneo još 2004. godine i da je siguran da oni koji su je vodili nisu počinili nikakvo krivično delo.

Đilas je novinarima pokazao izjašnjenje sadašnjeg direktora Radio Televizije Srbije (RTS) Dragana Bujoševića, koje je čelnik Javnog servisa 18. februara ove godine dao odeljenju za suzbijanje privrednog kriminala.

U njemu je Bujošević trebalo da odgovori na pitanje da li RTS pretrpeo štetu u ugovorima sa Đilasovom firmom Dajrekt medija u finansiranju prenosa Lige šampiona i serija "Moj rođak sa sela" i "Nepobedivo srce", koji su važili 2009., 2011., 2012. i 2013. godine.

"U odgovoru Bujošević navodi da je tražio od Marketinga RTS-a i od ostalih službi da se izjasne o tim pitanjima i da oni smatraju da RTS nije pretrpeo štetu u pomenutim ugovorima", rekao je Đilas.

Naveo je i da više neće odgovarati na te optužbe jer je to, posle svega, potpuno besmisleno.

XS
SM
MD
LG