Dostupni linkovi

Netanjahu: Odgovorićemo Hezbolahu 'razornim udarcem'


Premijer Izraela Benjamin Netanjahu
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da će Izrael zadati “razoran udarac” Libanu ukoliko Hezbolah bude napao jevrejsku državu.

Netanjahu je to rekao dva dana nakon što je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah zapretio da bi Izrael mogao biti "zbrisan" u potencijalnom ratu izmedju SAD i Irana.

"Tokom vikenda smo čuli arogantne Nasralahove reči o njegovim planovima za napad. Dopustite da budem jasan. Ako se Hezbolah usudi da počini akt gluposti i napadne Izrael, mi ćemo odgovoriti i zadati Libanu razoran vojni udarac", rekao je izraelski lider na sednici Vlade.

Izrael neko vreme upozorava na planove Hezbolaha o invaziji na severni Izrael u svakom budućem ratu i nedavno je otkrio nekoliko tunela prokopanih ispod granice koji ulaze na izraelsku teritoriju za koje tvrdi da je trebalo da posluže za napade na Izraelce.

Međusobne pretnje su izrečene u vreme jačanja napetosti između SAD i Irana i nakon što je Predstvnički dom Kongresa SAD glasao da ograniči sposobnost predsednika Donalda Trampa da napadne Iran izrazivši strah da takva politika vodi ka nepotrebnom ratu.

XS
SM
MD
LG