Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ispaljena raketa na zgradu televizije u Kijevu


Policija je napad nazvala terorističkim činom

Nepoznati napadači ispalili su raketu iz ručnog bacača na zgradu televizijske stanice "112" u Kijevu. U napadu niko nije povređen, ali je pričinjena materijalna šteta na fasadi zgrade.

"Dve nepoznate osobe su u noći 13. jula u Ulici Degtjaervskaja iz ručnog bacača ispalile raketu na zgradu", navela je policija u saopštenju.

Potraga za osumnjičenima je u toku, a policija je napad nazvala terorističkim činom.

Predsednik televizije "112 Ukraina" Egor Benkendorf pozvao je u saopštenju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da odmah osudi taj "kriminalni akt" i da jasno naglasi da niko ne sme da koristi nasilje protiv medija.

Vlasnik televizije je proruski poslanik Taras Kozak. Navodi se da je televizija pre nekoliko dana dobila upozorenja od ukrajinskog tužilaštva posle objavljivanja namere da emituje dokumentarac američkog reditelja Olivera Stouna o Ukrajini u kome je i intervju sa Vladimirom Putinom.

U četvrtak je glavni ukrajinski tužilac Juri Lucenko rekao da će sve osobe odgovorne za emitovanje tog "filma ruske propagande" biti pozvani na ispitivanje.

Televizija je juče saopštila da je dobila direktnu pretnju o napadu od ultranacionalilstičkih organizacija.

Posle napada televizija je saopštila da su otkazali emitovanje dokumentarca, najavljeno za utorak, u nadi da će izbeći suđenje i kazne vlasti.

XS
SM
MD
LG