Dostupni linkovi

Priština: Održan skup u znak sjećanja na žrtve genocida


Skup u znak sećanja na žrtve genocida u Srebrenici održan u Prištini
Skup u znak sećanja na žrtve genocida u Srebrenici održan u Prištini

U organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava na Kosovu, danas je u podne ispred Narodnog pozorišta u Prištini održan skup u znak sećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

Organizatori su rekli da je cilj okupljanja solidarizacija sa bošnjačkim narodom ali i da se pošalje poruka da se ovaj zločin ne sme zaboraviti i nikako poreći.

Redžo Kojić, pripadnik bošnjačke zajednice na Kosovu i učesnik skupa, kazao je da je za žaljenje što srpske vlasti ne priznaju da je u Srebrenici počinjen genocid, i pored odluke Međunarodnog suda pravde i svih žrtava ovog genocida.

„Bošnjačkoj zajednici na Kosovu znači ovo okupljanje danas. Mi smo deo ove zemlje, mi smo deo Republike Kosova i mi podržavamo Kosovo. Kosovo je proživelo isto što i Bosna, tako da znamo kako da se saosećamo sa vama i vašim žrtvama, i znamo da se i vi suosećate sa našim žrtvama“, kazao je Kojić.

Okupljeni građani Prizrena odaju počast žrtvama genocida u Srebrenici
Okupljeni građani Prizrena odaju počast žrtvama genocida u Srebrenici

Istovremeno, pod motom 'Ne zaboravimo Srebrenicu', u Prizrenu se u organizaciji bošnjačkog kulturnog društva na Kosovu, Šarski behar, održava Marš mira.

Kosovo: Odavanje pošte žrtvama genocida u Srebrenici
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00

XS
SM
MD
LG