Dostupni linkovi

Prijava protiv Termoelektrane Pljevlja zbog pomora ribe


Pomor ribe, Pljevlja
Pomor ribe, Pljevlja

Crnogorska policija je podnijela kaznenu prijavu protiv Termoelektrane Pljevlja i četiri osobe zbog ekološkog incidenta i pomora ribe u rijekama Vezišnica i Ćehotina.

Podnijete su kaznene prijave protiv Elektroprivrede Crne Gore, odnosno Termoelektrane Pljevlja, zatim izvršnog direktora Termoelektrane Pljevlja, rukovoditelja Sektora za operativnu kontrolu i planiranje, smjenskog inžinjera, te stručne osobe za zaštitu životne sredine u TE Pljevlja, navodi se u saopćenju Uprave policije.

"Navedeno kazneno djelo počinjeno je na način da je rukovalac bager stanice, po prethodno dobijenom usmenom nalogu od smjenskog inžinjera, a u skladu s usmenim instrukcijama rukovodioca, s kojima je bio upoznat izvršni direktor TE Pljevlja, otvorio drenažni ventil koji se nalazi van kruga TE Pljevlja u cilju izlivanja otpadnih voda iz sistema u rijeku Vezišnica, što je izazvalo ekološki incident i pomor ribe u pomenutoj rijeci i rijeci Ćehotina", priopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Iz policije navode također da postoji sumnja da su zaposleni u Elektroprivredi Crne Gore, odnosno Termoelektrani Pljevlja radnje opisane u kaznenoj prijavi sprovodili i ranije.

XS
SM
MD
LG