Dostupni linkovi

Britanski tanker nastavio put u Persijskom zalivu


Tanker
Tanker

Zaustavljanje britanskog naftnog tankera "Pacifik vojadžer" u Persijskom zalivu dio je rutinske procedure, rekao je danas neiumenovani britanski zvaničnik, nakon izvještaja da su pripadnici iranske "Revolucionarne garde" zaplijenili brod.

Oficir Revolucionarne garde Mohsen Rezaj zaprijetio je da će zaplijeniti britanski brod u znak odmade zbog zarobljavanja iranskog tankera "Grejs 1" na Gibraltaru.

Na portalu, koji prati kretanje brodova "Refinitv ejkon", vidi se da se "Pacifik vojadžer" zaustavio u Persijskom zalivu na putu iz Singapura ka Saudijskoj Arabiji i da je nastavio svojim putem.

Neimenovani zvaničnik britanske Pomorske službe za trgovinske operacije rekao je da je zaustavljanje tankera dio rutinske procedure za prilagođavanje za dolazak u narednu luku.

Prema njegovim riječima, neprestano su u kontaktu sa tankerom.

Nešto ranije je iranski sveštenik Muhamed Ali Musavi DŽazajeri upozorio Veliku Britaniju na moguću odmazdu zbog zaplijene iranskog tankera kod Gibraltara.

On je rekao da bi Britanija trebalo da se plaši iranskih mjera odmazde zbog "protivzakonite zaplijene iranskog naftnog tankera".

XS
SM
MD
LG