Dostupni linkovi

Višegrad: Sveštenik osumnjičen za krijumčarenje oružja


Višegrad
Višegrad

Sveštenik Bojan Glišić uhapšen je u četvrtak, u Višegradu, zbog sumnje da se bavio krijumčarenjem oružja i eksplozivnih materija.

Glišić je uhapšen u akciji "Lotika", u okviru koje su pretresene lokacije u Rogatici gde vrši službu, kao i u Višegradu, gdje mu žive roditelji.

„Jedno lice iz Rogatice, inicijala B.G., je lišeno slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružjem i eksplozivnim materijama. Prilikom pretresa pronađeno je oko dva kilograma eksploziva, mina, više kapisli, više komada municije i oružja. Lice je jučer predato Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo”, saopštila je za RSE portparolka MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović

Građani Višegrada su iznenađeni saznanjem da se njihov doskorašnji sveštenik bavio nedozvoljenim radnjama. „To je nešto najgroznije što može postojati, da pop švercuje oružje“, kaže Stana.

„Najgore je što je on svećenik, što je Republiku Srpsku doveo u nezgodan položaj. To nije njegova dužnost“, kazao je Miloš.

Petar Glišić, otac uhapšenog sveštenika tvrdi da nije bio upoznat čime se bavio njegov sin.

„On je vaspitan u svakom duhu pozitivno, a šta se to desilo ja stvarno ne znam, valjda će utvrditi da li je kriv ili nije“, kaže Petar.

Bojan Glišić je u Višegrad došao iz Zenice, gdje je obavljao službu parohijskog sveštenika, a od prošle godine prebačen je na Borike u opštinu Rogatica, gdje živi sa porodicom.

XS
SM
MD
LG