Dostupni linkovi

Kabul: U eksploziji ubijeno šest osoba


Kabul nakon eksplozije

Snažna bomba eksolodirala je u glavnom gradu Avganistana rano u ponedeljak, ubivši najmanje 6 osoba, i ranivši najmanje 105, piše Reuters. Detonacija je porazbijala stakla u centralnom delu grada i potresla zgrade udaljene čak i do dva kilometra.

Eksplozija se dogodila kada su ulice glavnog grada bile prepune tokom jutarnje gužve.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad.

Muhamed Karim, policijski zvaničnik u oblasti u kojoj se dogodio napad, rekao je da je eksplodirao automobil-bomba ispred zgrade Ministarstva odbrane. Militanti su zatim utrčali u gužvu na obližnoj pijaci i otvorili vatru na zgradu ministarstva. Policija i pripadnici avganistanskih bezbednosnih snaga preplavili su oblast i okružili je.

Portparol kabulske policije, Firdous Farmaz, samo je mogao da potvrdi da se eksplozija dogodila, ali je ostao nedorečen po pitanju cilja ili vrste eksplozivne naprave.

Glavni grad Avganistana bio je tokom poslednjih meseci miran, nakon niza eksplozija, od kojih je mnoge izvela lokalna ispostava takozvane Islamske države.

Eksplozija se događa u trenutku kad talibani u Sjedinjene Države održavaju razgovore u bliskoistočnoj državi Katar, gde militantna grupa ima svoju političku kancelariju.

XS
SM
MD
LG