Dostupni linkovi

Vanredna vijest

RTS neće emitovati reklamu takmičenja zbog mape Srbije bez Kosova


Radio-Televizija Srbije (RTS) objavila je danas da neće emitovati promotivni materijal Evropskog prvenstva za košarkašice, uprkos obavezi, zbog toga što je u tom materijalu mapa Srbije bez Kosova.

"Iako je samoproglašena država Kosovo članica FIBA, RTS tokom ovog šampionata neće puštati promo materijale koji su za našu zemlju neprihvatljivi", piše na sajtu RTS-a.

RTS je navela da je, kao i svi drugi emiteri u Evropi koji su kupili pravo na Evropsko prvenstvo u košarci za žene, dobila od FIBA paket špica, džinglova i ostalog promotivnog materijala.

Materijal u kojeme su predstavljeni gradovi-domaćini Evropskog prvenstva u košarci se, kako se navodi, nalazi i na zvaničnom sajtu FIBA.

U četvrtak uveče, tokom prenosa utakmice Srbija-Belorusija, više puta je zbog nestanka struje u Zrenjaninu došlo do prekida signala iz španske produkcije koja ga prosleđuje Evroviziji i svim emiterima. Tog producenta signala je angažovala FIBA.

Tokom tih prekida, kako piše RTS, greškom je emitovan jedan kadar promotivnog materijala s grafikom mape Srbije bez Kosova.

XS
SM
MD
LG