Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Premijer Severne Makedonije povukao predlog da bude i ministar finansija 


Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev povukao je svoj predlog da preuzme i mesto ministra finansija zbog upozorenja Antikorupcijske komisije da bi to bio sukob interesa.

Na sednici Sobranja o predlogu za rekonstrukciju Vlade poslanik najveće opzicione partije VMRO DPMNE Ilija Dimovski je, pozivajući se na Zakon o sprečavanju korupcije i sukob interesa, zatražio da se sa dnevnog reda skine i tačka o izboru novih ministara, ali taj predlog nije prihvaćen.

Premijer Zaev je u predlogu za rekonstrukciju vlade, pored toga da on preuzme Ministarstvo finasija, predložio četiri nova ministra: za poljoprivredu Trajana Dimovskog, za prostorno planiranje i životnu sredinu Nasera Nuredinija, za lokalnu samoupravu Gorana Milevskog i za kulturu Husnija Ismailija.

Dosadašnji ministar za prostorno planiranje Sadula Duraku će, po predlogu Zaeva, preuzeti novo "Ministarstvo za politički sistem i odnose među zajednicama" kojim je zamenjen "Sekretarijat za sprovođenje Ohridskog dogovora".

Tokom obraćanja na sednici Sobranja, Zaev je rekao da će u skladu sa zakonom da djeluje i u funkciji ministra finansija dok novi ministar ne bude odabran.

XS
SM
MD
LG